Uitvaart

Op 4 april was de uitvaart van Corrie van der Laan-Hoogervorst. Een viering onder beperkende maatregelen vanwege het corona virus. Er zaten 27 mensen verspreid in de kerk en pastoor Martien Straathof, goede vriend van Corrie, ging voor. Een zeer stijlvolle viering, maar voor iedereen moeilijk vanwege het verplichte afstand houden in een kerk die onder normale omstandigheden bij een zo geliefde Nieuwkoopse bomvol zou hebben gezeten. Wat ik heel mooi vond, dat een aantal mensen de moeite had genomen om op het kerkplein, ook al op gepaste afstand, een soort erewacht te vormen bij het uitdragen en wegrijden van de kist. Zij mochten niet bij de viering zijn. Daarmee laten we de verbondenheid van onze gemeenschap zien. Daarmee maak je een trieste gebeurtenis tot een indrukwekkende gebeurtenis die Corrie zeker heeft verdiend. Dat zij moge ruste in vrede.

Rob Aupers