Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 21

Tweede zondag na Pasen
De lezingen zullen gaan over twee vrienden van Jezus die op weg gaan naar hun dorp Emmaus. Ze zijn verdrietig en praten over wat de laatste dagen is gebeurd. Ze komen een man tegen iets bijzonders deed. Lees meer hier. Kijk mee naar de vieringen, lees daarover hieronder.
Hoe kunt u de vieringen meevieren?
U kunt meevieren via de website www.rkgroenehart.nl op zondag om 10:00 uur.
Ga naar de website en klik op de banner “KLIK HIER, NU LIVE”.
U kunt meekijken vanaf 10 minuten voor aanvang van de viering. Lukt het niet, ga opnieuw naar de website en klik op de banner (pagina vernieuwen). De vieringen zijn ook te volgen via www.kerkomroep.nl.U kunt bij het secretariaat een gezangenboek ophalen om mee te kunnen zingen tijdens de viering.In de vieringen is een ‘kindermoment’. Na het openingsgebed zal pastor Hoogenbosch iets aan de kinderen vertellen over het evangelie en een opdracht erbij geven om thuis te kunnen doen.
Voor Hoogmadenaren, door Hoogmadenaren
Voor degenen, die hem niet kennen, Hans van der Wereld is bezig met de samenstelling van een boek over de brand van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade.
Hij zou in contact willen komen met degenen, die kort na de brand al hun herinneringen in het Leids Dagblad op schrift stelden om hen te vragen of deze teksten in het boek mogen.
Leegruimen van de kerk begonnen
Nu de muren van de kerk stabiel zijn, kan het middenschip leeggeruimd worden. Dit is een klus, die ongeveer drie weken gaat duren. Er zal gekeken worden in het puin of  restanten van beelden gevonden kunnen worden.
De eerste week is het portaal van de kerk leeggeruimd. De klokken zijn opgeslagen.  Er is  gezocht naar de restanten van een gedenksteen van het toenmalige kerkbestuur dat tot de bouw van de kerk heeft besloten. Het kerkbestuur – dat naast pastoor Van Aarsen bestond uit de heren Antonius Könst, Leonardus van der Lans, Johannes van der Post en Petrus van Heteren, allen veehouders – spraken voor het eerst over een nieuwe kerk  in de vergadering van 22 september 1873. Helaas is deze gedenksteen nog niet gevonden.
Koop een kaartje
De dames van klein onderhoud hebben kaarten te koop. Het is leuk om een kaartje te sturen, en nog leuker om een kaartje te ontvangen in deze moeilijke tijd. Loop langs bij Hendrik Meijerplantsoen 19, als het niet regent, staat er buiten een box met de kaarten en kunt u afrekenen. Hebt u speciale wensen, dan kunt u bellen: 071-5012209 of 06-81334054. De opbrengst gaat naar onze parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte – De Goede Herder.
Virtuele tour in het Vaticaan
Omdat het Vaticaanse museum gesloten is, is het nu mogelijk om achter uw eigen computer of tablet het Vaticaan te bezoeken. Klik op deze link en waan u in Vaticaanstad. LINK
Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*

Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.

nieu