Gereedschappeninzameling voor derde wereldprojecten, ondanks de Coronacrisis,  een groot succes. 

Dat de Vastenactie anders loopt als voorbereid snapt iedereen wel. De kerken zijn dicht en dus kunnen wij als MOV niet vertellen over onze actie van dit jaar. Toch valt er genoeg positiefs te melden. Naast de geldinzameling hadden we bedacht om oud gereedschap en oude naaimachines in te zamelen.  En dat kan, mede dankzij de medewerking van Kluswijs de Boer, gewoon doorgang vinden.  In de winkel staat een kist waar iedereen spullen kan achterlaten. Wat een oogst. Elke keer opnieuw zitten er nieuwe spullen in de kist. Geweldig zoals de Nieuwkopers aan het opruimen zijn geslagen. Hier en daar worden we aangesproken of opgebeld of we iets kunnen ophalen, of dat men op andere wijze wil bijdragen aan deze actie.

Even kort de feiten op een rij:

  • De MOV voert actie voor beroepsonderwijs van jongeren in de derde wereld.
  • Er wordt oud gereedschap en oude naaimachines ingezameld. Deze worden gerepareerd en opgeknapt door stichting “Gered Gereedschap”. Daarna worden de spullen op aanvraag verscheept naar projecten in heel de wereld.
  • Bijdrages voor de transportkosten van het gereedschap kunt u overmaken op rekening NL 49 RABO 0346459990 t.n.v. Kaskazini onder vermelding van ”transport gereedschap”.
  • Gereedschap en naaimachines kunnen worden ingeleverd bij Kluswijs de Boer, industrieweg 29 Nieuwkoop.
  • Meer informatie kunt u krijgen van Jos Schalkwijk 0172-409404 of Peter Oorthuizen 06-29452898.