Dit is de tekst van de Vastenactie die in het weekend van 4 en 5 april in onze kerken zou worden voorgelezen.
Dat kan vanwege de coronacrisis helaas niet meer, daarom zetten we de tekst op de website.

Klik HIER als u het verhaaltje wilt downloaden als pdf.

Een beter leven dankzij goed onderwijs

6de zondagviering: 4 en 5 april

De landelijke Vastenactie-campagne van dit jaar streeft ernaar dat jongeren, ná de basisschool,  in zo veel mogelijk ontwikkelingslanden opleidingen kunnen volgen. Zij worden opgeleid om met hun handen datgene te doen waar ze goed in zijn. Daarmee verdienen ze geld, zodat zij kunnen bijdragen aan betere omstandigheden voor hun gezin, maar ook binnen hun woonomgeving.

Deze keer geven we Sebastian het woord. Hij is leraar en hoofd van de afdeling Autotechniek van  St. Theresa-opleidingen in Kenia. Ook deze opleiding wordt door de landelijke Vastenactie ondersteund. Sebastian vertelt:

“Toen ik hier op deze afdeling begon, was het erg moeilijk om aan mijn studenten uit te leggen wat een auto repareren en onderhouden nou precies inhield. Ze konden nauwelijks slagen voor het examen, omdat we toen werkten met versleten en verouderde machines en gereedschappen. Dit probleem is voorlopig van de baan, want we hebben via Gered Gereedschap héél veel ontvangen.”

“Het aantal studenten groeit enorm. Vastenactie wil het mogelijk maken dat de St. Theresa een eigen examen afdeling mag starten. Dan kunnen nog veel meer studenten gebruik maken van goede apparatuur en daarmee meer vaardigheid en kennis opdoen. Zo wordt de kans van slagen én het krijgen van een baan via onze school véél groter.”

Voor deze mooie projecten, door de landelijke Vastenactie aangestuurd, is veel geld nodig. Wilt u de studenten ook een kans geven, dan kunt u uw donatie hiervoor overmaken via onderstaande IBAN nr., zodat vele jongeren de kans krijgen een opleiding te volgen.

IBAN: NL21 INGB 000 000 5850,  t.n.v.

 

 

Alvast hartelijk dank namens alle jongeren/studenten die hier gebruik van zullen maken.

Gezamenlijke MOV-werkgroepen van onze federatie