Dit is de tekst van de Vastenactie die in het weekend van 28 en 29 maart in onze kerken zou worden voorgelezen.
Dat kan helaas niet meer, daarom zetten we de tekst op de website.

Klik HIER als u het verhaaltje wilt downloaden als pdf.

5de zondagsviering: 29 maart in Roelofarendsveen
Na deze eervolle TV-viering, voorgegaan door Pastoor Jack Glas, heeft Peter van Hoof, directeur van de Bisschoppelijke Vastenactie, de mogelijkheid gekregen te vertellen over de landelijke Vastenactie-campagne. Hij vertelde over Patrick uit Zambia, die op de campagneposters staat afgebeeld. De MOV-werkgroep zou elke viering aandacht besteden aan ook andere jongeren in ontwikkelingslanden die een opleiding willen volgen, dankzij de Vastenactie, zodat zij met hun handen datgene kunnen doen waar ze goed in zijn. Daarmee verdienen zij geld, waarmee zij kunnen bijdragen aan betere omstandigheden voor hun gezin, maar ook binnen hun woonomgeving.

Deze keer zouden we Brian onder de loep nemen. Brian is eerstejaars student houtbewerker op de Technische school van St. Theresa in Kenia, een school dat ook door de Vastenactie ondersteund wordt. Als het aan Brian had gelegen, was hij filosoof geworden, maar daarvoor was geen geld. Hij zit zeker niet bij de pakken neer. Brian vertelt zelf:

“Mijn werk op deze school is geknípt voor me. Tegenwoordig hoeft een student niet meer te wachten tot je medestudent klaar is met zijn/haar les. De school heeft namelijk veel gereedschappen ontvangen van Gered Gereedschap. Nu er meer én gevarieerder gereedschap is, heeft dit mij geholpen m’n vaardigheden uit te breiden.
Afgelopen maand heb ik een stel krukken gemaakt, een bank, een eethoek én een bed… voorheen was dat écht niet mogelijk. Dankzij deze gereedschappen geeft onze mentor veel enthousiaster les. Ons zelfvertrouwen groeit, waardoor we ná onze opleiding graag aan de slag willen gaan. Ik heb er wel vertrouwen in. Deze school is, sinds de nieuwe zending gereedschappen, veel efficiënter geworden.”

Ook binnen de opleidingen voor timmerman/houtbewerking ligt voor vele studenten een gunstige toekomst in het verschiet, dankzij het verstrekken van gereedschappen en machines door de Stichting Gered Gereedschap wereldwijd.

Draagt u ook de vele opleidingen van allerlei technische beroepen een warm hart toe,  dan bevelen wij u een donatie van harte aan via:

IBAN: NL21 INGB 000 000 5850,  t.n.v.