Pastoraat ‘groep’

Zoals u in Samenstromen van maart hebt gelezen, hebben Nico Koot en Connie Koeleman, na jarenlang lid van de pastoraatgroep te zijn geweest, afscheid genomen. Liesbeth van der Star-Disseldorp en Jeanne Borst-Oudshoorn hebben het stokje overgenomen. Wij gaan samen met diaken Van Aarle van het pastoraal team zorgen voor de vieringen en de diaconie. Dat betekent: zorg voor onze naasten en zorg voor de vrijwilligers. Na de brand zijn er een aantal vrijwilligers bijgekomen, bijvoorbeeld de groep familieviering, de groep van ‘het zaalteam’ en drie nieuwe kosters. Wij hopen te zijner tijd kennis te maken met diverse andere groepen. We hebben een paar keer per jaar contact met de beheercommissie en regelmatig met het secretariaat. Dat het woord ‘groep’ tussen aanhalingstekens staat komt omdat Liesbeth en Jeanne geen groep zijn maar een duo. Er zijn heel wat taken voor de pastoraat ‘groep’. Wie komt ons versterken? Wie wil zorgen dat Hoogmade en Woubrugge een goedlopende en saamhorige gemeenschap blijven?

Liesbeth van der Star-Disseldorp en Jeanne Borst-Oudshoorn