Samen voor Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk
Nieuwsbrief rondom parochiekern OLV Geboorte-De Goede Herder – 17

Bericht van Pastoor Glas

Het zijn vreemde en verwarrende tijden. Heel veel zaken die zo vanzelfsprekend en gewoon waren kunnen niet meer: niet meer gezellig samen koffiedrinken, verjaardagen gaan niet door, alle uitjes afgezegd, en velen van ons mogen niet eens meer het huis uit. Lees de gehele brief hier.

Vijfde zondag in de 40-dagentijd

Komend weekend zal er geen viering in Hoogmade zijn. U kunt de TV-viering in Roelofarendsveen op zondagochtend volgen via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2 of luisteren via de Kerkomroep via deze link. LINK

Digitale Vastenactie
Door het uitbreken van het Coronavirus is er geen koffiestop bij de Coop. U kunt de website bezoeken van de Vastenactie en uw donatie rechtstreeks overmaken. Doneer nu op de website van de Vastenactie, klik hier of rechtstreeks naar bankrekeningnummer NL21 INGB 000 000 5850
Viering van afgelopen zondag
Het pastorale team vierde in besloten kring afgelopen zondag de vierde zondag in deze bijzondere 40-dagen tijd. U kunt deze viering nakijken via deze FaceBook link. Klik hier.
Koffieteam zoekt versterking
Uit de enquete bleek, dat parochianen koffie met elkaar willen drinken na de viering. Helaas krijgen we hier het rooster niet voor rond. We zijn op zoek naar vrijwilligers om het team van de koffieschenkers te versterken. Op dit moment zoeken we zes vrijwilligers. We streven ernaar dat u een keer in de twee maanden aan de beurt bent. Interesse? Stuur een mail naar de beheercommissie of loop even langs bij het secretariaat.
Uitslag Enquete – deel 2
Nogmaals bedankt voor uw reactie op de enquete. We zijn een actieve geloofsgemeenschap. Hieronder ziet u hoe vaak parochianen naar de vieringen zijn geweest na 8 december:

  • 52% is meer dan 5 keer naar de viering geweeest
  • 39% tussen de 1 -5 keer
Palmpasen
Volgende week is het Palmpasen. We zijn in deze uitdagende tijd aan het nadenken hoe we Palmpasen vorm gaan geven en of we iets kunnen bedenken hoe we de palmpaastakken kunnen ‘coronavrij’ in Hoogmade en Woubruge krijgen.
Stabilisatie van de kerk vordert
De afgelopen weken is er een stalen constructie aangebracht met hoogwerkers. Deze constrcutie moet de muren op zijn plek houden. De verwachting is dat volgende week forensische experts onderzoek kunnen doen. Lees meer hierover op onze website, klik hier.
Copyright © *2020* *Parochiekern Hoogmade-Woubrugge*

Mocht iemand deze nieuwsbrief willen ontvangen, geeft het mail adres door op:
*bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl*
Of klik op deze link: bcp_hoogmade_woubrugge@rkgroenehart.nl

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen op een ander e-mail adres?
U kunt hier uw voorkeur e-mail adres opgeven of uitschrijven.