Dit is de tekst van de Vastenactie die in het weekend van 21 en 22 maart in onze kerken zou worden voorgelezen.
Dat kan helaas niet meer, daarom zetten we de tekst op de website.

Klik Hier als u het verhaaltje wilt downloaden als pdf.

Deze keer vertelt de 38-jarige Eshita uit Bangladesh haar verhaal. Eshita is getrouwd en heeft een 11-jarig zoontje. Dankzij Caritas is haar leven drastisch veranderd.

“Eerst gaf ik privéles en deed wat naaiwerk. Dat bracht té weinig op. Ik had voortdurend ruzie met mijn man en voelde me heel ongelukkig. Via Caritas ontmoette ik Didi. Van haar leerde ik hoe ik eenden en kippen kon fokken. Bovendien liet ze me zien hoe je wormencompost maakt. Dat verkoopt goed. Ik heb o.a. ook het vaccineren geleerd van Didi, waardoor mijn inkomen is verdubbeld. Dit maakt mij trots, omdat ik nu zelf kan bijdragen aan ons huishouden. Inmiddels heb ik al een mooi bedrag kunnen sparen voor de opleiding van mijn zoon. Binnen een jaar hoop ik een minifokkerij te hebben met honderd kippen en honderd eenden. Die koop ik niet; ik fok ze zelf. De kippen hou ik en de haantjes verkoop ik”.

Zo heeft Eshita haar eigen onderneming opgebouwd, dankzij Caritas. Vastenactie ondersteunt ook deze organisatie. Met uw donatie kunt u via de Vastenactie vele mannen en vrouwen een kans geven, zoals Eshita heeft gekregen.

Omdat we in deze huidige vastenperiode tijdens de vieringen niet meer aanwezig kunnen zijn, vragen wij u online te doneren via IBAN NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag.

Federatieve MOV-werkgroepen