Na maanden van voorbereiding, waarbij de kinderen alles te weten kwamen over de heilige Geest; de helper, was het op vrijdag 22 november eindelijk zo ver. 23 vormelingen uit alle parochiekernen van de Heilige Clara Federatie kwamen naar de Heilige Adrianuskerk in Langeraar om daar het sacrament van het het Heilig Vormsel te ontvangen. Wat gespannen waren ze wel, maar het ging allemaal prima en wat zagen ze er mooi uit. Monseigneur van de Hende, de bisschop van Rotterdam, diende hen het sacrament toe. Eén voor één kwamen ze naar voren, met hun ouders aan hun zijde, en werden ze gezalfd met olie (chrisma).

Het was een mooie viering waarin werd gelezen door de kinderen en gezongen door het koor van Aarlanderveen. Met dank aan iedereen die geholpen heeft om er een mooie viering van te maken.

Door: Werkgroep vormsel