11-februari

Bericht van gemeente Kaag en Braassem

UPDATE na brand Hoogmade

De brand in Hoogmade van begin november heeft grote sporen nagelaten in de Hoogmade. Naast de impact van de brand en de grote zichtbare schade aan de kerk zijn er op dit moment nog steeds afzettingen rond de kerk. Daar krijgen wij geregeld vragen over.

Het Kerkepad is op dit moment nog steeds afgesloten. Dat besluit hebben wij in overleg met het parochiebestuur genomen. Die afsluiting blijft van kracht omdat het Kerkepad in de gevarenzone ligt van een van de muren van de kerk die theoretisch om zou kunnen vallen. De afzetting blijft van kracht totdat de muur gestut is of er andere stappen gezet worden. Over die constructie om de muren te stabiliseren is overleg geweest tussen het parochiebestuur en de verzekeraar. Deze voorgestelde constructie is inmiddels goedgekeurd door de verzekeraar. Dat betekent dat deze in de komende periode gerealiseerd kan gaan worden. Totdat deze constructie gereed is blijft de situatie rond de afsluitingen daarom zoals deze nu is.

Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn, maar veiligheid staat hierin boven alle andere belangen.