Hoe heilzaam kan stilte zijn. Hoe beklemmend ook. Maar al te vaak proberen we de stilte op te vullen met geluid, met praten, met tv of radio. Maar wat gebeurt er als we nou eens naar de stilte luisteren. Wat hoor ik? Wat voel ik? Wat is er op dit moment? Ik merk dat er in de vieringen ook steeds vaker stilte momenten zijn. Probeer dan eens te voelen. Voel maar hoe je zit, hoe je ademt, voel het wonder van het leven gewoon omdat je kunt in- en uitademen. Wat staan we daar weinig bij stil. Het eerste en laatste wat je op deze aarde doet is ademen. Adem is leven. Voel die adem: de Geest van God.

Begin januari zijn we weer met een groep gestart voor stilte meditaties. Deze ronde zit vol maar begin april gaan we weer door. Heb je interesse, ben je nieuwsgierig: laat het me weten (06-28 25 62 86).

Liesbeth van Woudenberg