De Kozakken komen!
Nieuwkoop viert in 2020 het 750 jarig bestaan. Voor de monumentale OLV Hemelvaartkerk ook een mooie reden om voor 2-2-2020 het Alphens Kozakkenkoor uit te nodigen voor een feestelijk concert. De Kozakken, die ook in 1813 in Nederland waren, streden daarmee om het leger van Napoleon te verslaan en terug te dringen. Een gedreven groep en die gedrevenheid geldt ook nog steeds voor het Alphens Kozakkenkoor. Hun Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin heeft zijn manschappen in hun korte bestaan tot een hoog niveau weten te brengen. Met hun optreden in binnen- en buitenland weten ze het publiek altijd weer in vervoering te brengen.
Het koor brengt een heel gevarieerd programma ten gehore. Ook zijn er verschillende solistische optredens vanuit het koor.
In deze monumentale kerk in Nieuwkoop met zijn mooie akoestiek zullen de sonore stemmen van de bassen en baritons machtig afsteken tegen de heldere 1e en 2e tenoren. De muzikale leiding wordt mede verzorgd door Arkadi Gankin en de vaste begeleidster van dit mannenkoor Sheila Moens op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Daarnaast zal de van oorsprong Oekraïense Anna Samoilova met haar virtuoze vioolspel ook in Nieuwkoop de gevoelige snaar weten te raken.
Kortom een concert dat u niet mag missen.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.alphenskozakkenkoor.nl
Prijs is € 15,- incl. een consumptie. Er zijn méér consumptiebonnen verkrijgbaar in de kerk.
Het Alphens Kozakkenkoor zal zondagmiddag 2-2-2020 om 14:30 uur hun best gaan doen met hun stemmen ook de
harten van Nieuwkoop te veroveren.