Steeds minder mensen hebben contant geld op zak, vrij logisch, want je kunt bijna overal elektronisch betalen. En als je naar de kerk gaat, dan moet je contant geld meenemen voor de collecte.

Vanuit het Bisdom Rotterdam is een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van digitaal collecteren. Als vervolg hierop zijn drie kerken uitgekozen om een pilot te draaien. De HH. Petrus- en Pauluskerk in Aarlanderveen is een van deze kerken, dus vanaf januari is het in Aarlanderveen niet meer noodzakelijk om contant geld mee te nemen voor de collecte.

Naast de reguliere collecte (met contant geld) gaan we ook de mogelijkheid bieden om digitaal de collecte te betalen. Dit gaan we doen met de Givt app. In deze app kun je het bedrag selecteren dat je wilt geven aan de collecte. Vervolgens houd je je smartphone bij een chip die in de collecteschaal ligt en het bedrag wordt automatisch overgemaakt naar de kerk.

Wil je gebruikmaken van de mogelijkheid om digitaal de collecte te betalen? Download de Givt app in de App Store of Google Play op je smartphone en registreer je met je email-adres. Vul vervolgens eenmalig je gegevens in en dan kun je vanaf januari in de kerk in Aarlanderveen de collecte betalen met Givt. Klik HIER voor een promo-filmpje om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Op de website van het bisdom Rotterdam (klik HIER) staat een interview met Herman de Jong (voorzitter van de Beheercommissie in Aarlanderveen) en Robin Keijzer (lid van de Bestuurs Academie van het bisdom Rotterdam). Zij vertellen over dit project en hoe zij dit in Aarlanderveen begeleiden.

Meer informatie vind je ook op de website www.givtapp.net.
Ook zullen achter in de kerk boekenleggers liggen met extra informatie.