Nieuwkoop viert in 2020 het 750 jarig bestaan. Voor de monumentale OLV Hemelvaartkerk ook een mooie reden om voor 2-2-2020 het Alphens Kozakkenkoor uit te nodigen voor een feestelijk concert. De Kozakken, die ook in 1813 in Nederland waren, streden daarmee om het leger van Napoleon te verslaan en terug te dringen. Een gedreven groep en die gedrevenheid geldt ook nog steeds voor het Alphens Kozakkenkoor. Hun Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin heeft zijn manschappen in hun korte bestaan tot een hoog niveau weten te brengen. Met hun optreden in binnen- en buitenland weten ze het publiek altijd weer in vervoering te brengen. Het hoogtepunt in hun bestaan was wel in 2017: hun tournee in Belarus (Wit-Rusland). In de steden Gomel, de geboorteplaats van Arkadi Gankin, en de hoofdstad Minsk waar het publiek hun emoties niet konden bedwingen toen die Hollandse Kozakken hun authentieke, opzwepende, nostalgische en orthodoxe liederen ten gehore brachten.

Het koor, met zangers uit het gehele Groene Hart, heeft zijn thuisbasis in Alphen aan de Rijn waar wekelijks gerepeteerd wordt in de Maranathakerk. Vanuit de gemeente Nieuwkoop komen er leden uit Ter Aar, Langeraar, Noorden en de Meije. Mogelijk dat na dit concert ook nog mannen uit Nieuwkoop zich aan willen melden om bij de bassen in het Alphens Kozakkenkoor hun bas te laten horen.

Het koor brengt een heel gevarieerd programma ten gehore. Ook zijn er verschillende solistische optredens vanuit het koor.

In deze monumentale kerk in Nieuwkoop met zijn mooie akoestiek zullen de sonore stemmen van de bassen en baritons machtig afsteken tegen de heldere 1e en 2e tenoren. De muzikale leiding wordt mede verzorgd door Arkadi Gankin en de vaste begeleidster van dit mannenkoor Sheila Moens op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Daarnaast zal de van oorsprong Oekraïense Anna Samoilova met haar virtuoze vioolspel ook in Nieuwkoop de gevoelige snaar weten te raken.

Kortom een concert dat u niet mag missen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.alphenskozakkenkoor.nl

Prijs is € 15,- incl. een consumptie. Er zijn méér consumptiebonnen verkrijgbaar in de kerk.

 

Het Alphens Kozakkenkoor zal zondagmiddag 2-2-2020 om 14:30 uur hun best gaan doen met hun stemmen ook de harten van Nieuwkoop te veroveren.