In onze federatie is het ook een traditie: jaarlijks herdenken we in het tweede weekend van december in enkele van onze kerken de overleden kinderen en de kinderen die het levenslicht niet hebben gezien.
Dit jaar vindt Worldwide Candle Lighting (Wereldlichtjesdag) bij ons plaats in de kerken van Aarlanderveen en Roelofarendsveen.

Aarlanderveen
In deze maand december is in de HH. Petrus- en Pauluskerk, Noordeinde 24 te Aarlanderveen een herdenking voor overleden kinderen en kinderen die het levenslicht niet hebben gezien. Zoals ieder jaar Geen fotobeschrijving beschikbaar.is het op de tweede zondagavond van december. Het begint om 19.00 uur. U bent van harte welkom. De  herdenking is voor ieder die wel of niet gelovig is en die het gemis van zijn kind altijd blijft voelen.  Ook de naam van uw kind wordt weer genoemd. We branden ook deze avond kaarsen, we lezen gedichten voor en ook de koorleden van Lord’s Voice laten hun stemmen horen. Iedereen is welkom, naast de ouders ook  verdere familie en vrienden. U hoeft zich niet van te voren op te geven maar, het mag wel.  Nogmaals, het is op zondagavond  8 december om zeven uur. De  kerk is om half zeven open, zodat wij om zeven uur kunnen beginnen.  Op deze avond is er ook een pastor aanwezig. Na de herdenking is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee en voor de kinderen is er ook limonade.

Voor inlichtingen kunt u altijd bellen naar Truida Stegeman (tel. 0172-603956, Monica Grisel tel. 06-46522497 of Betty Staartjes (tel. 0172-604673 of 06-20977309).

Roelofarendsveen
De afgelopen jaren werd Worldwide Candle Lighting (Wereldlichtjesdag) in de Franciscusparochie gehouden in Leimuiden. Dit jaar werd gekozen voor een andere opzet en is het in de Petruskerk in Roelofarendsveen. De organisatie heeft een gastspreker uitgenodigd, namelijk Patty Zoet. Zij heeft een boek geschreven over het verlies van een kind: ‘Overleven, kleine verhalen over groot verlies’.

“Hoe langer geleden het is, hoe meer het privé wordt. Ergens in mijn lichaam zit het verdriet om Mark. Daar zitten alle herinneringen. Daar komt steeds meer bij. Het leven vult zich weer. Ons leven is veranderd en blijft ook veranderen.”
Dit is een quote van Anne. Moeder van Mark*, Timo en Ella. Anne heeft meegewerkt aan het boek van Patty Zoet. Patty vertelt op Wereldlichtjesdag, zondag 8 december, meer verhalen.

Op deze avond staan we stil bij alle overleden kindjes. We steken kaarsjes aan. Samen vormen zij een keten van licht. Onze kinderen die stilletjes werden geboren of stilletjes van ons weg gleden, zetten wij, voor even, weer vol in het licht.
Voor wie kom jij een kaarsje aansteken?

Mirage zal het geheel muzikaal ondersteunen.

Meer informatie op de speciale Facebook-pagina (klik HIER).

De herdenking in Roelofarendsveen is in de kapel van de H. Petruskerk, Noordeinde 187.
Datum: 8 december.
De aanvang is om 19.00 uur. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom.

Joke Keijzer & Carla van der Meer