Pas geleden mocht ik een dag meemaken met de WCCM (een Christelijke organisatie voor meditatie). De dag was in het drukke Amsterdam waar we met zo’n 50 mensen aanwezig waren. Behalve lezingen waren er ook 2 meditatie momenten waarin we in volledige stilte verbonden met elkaar zaten. En hóe bijzonder is het dan dat je een speld zou kunnen horen vallen en wát een gevoel van verbondenheid: Samen mediteren in de stilte, in de diepere laag van ons bestaan. Woorden vallen weg, omschrijvingen vallen weg, verschillen vallen weg, dualiteit valt weg. Je bent één in de stilte met dat wat niet in woorden te vatten valt, met ‘Hij  die het in de bijbel omschrijft’ als “Ik Zal Er Zijn” en zo voelde dat ook.

In Noorden is al jaren een groep die op dinsdag avond in stilte mediteert en ook in Roelofarendsveen komen mensen 1 x per maand samen voor
stilte meditaties. Ook hier in Langeraar mogen we mediteren. Ik start op 8 januari weer met een nieuw blok van 8 x op de woensdag avond in het Koetshuis.

Uitnodigingen met de data kunt u vinden achterin de kerk in Langeraar en op de site. Maar ik stuur ze u ook desgevraagd toe. Ik ben (ook via whatsapp) te bereiken op tel. 06-28 25 62 86 voor vragen en toelichting.

Door: Liesbeth van Woudenberg