Iedere keer valt het mij op: de prachtige bloemstukken en versieringen in de kerk. Niet alleen ik, maar ook medeparochianen zie ik even langs de versieringen lopen om ze te bewonderen. Het is een fikse klus voor de vrijwilligers van de bloemengroep. Iedere paar weken worden er nieuwe stukken gemaakt, passend bij de vieringen, en dan is er nog de wekelijkse verzorging. Als je de vrijwilligers spreekt, praten ze vol passie over
‘hun’ werk. Werk wat gewoon een hobby is, uit liefde voor de kerkgemeenschap. Een vaardigheid die ze ‘gewoon’ hebben geleerd door te doen, met elkaar.

De bloemengroep is op zoek naar versterking! Dus lijkt het je leuk, heb je interesse, kom gewoon eens langs op vrijdagochtend of meld je aan bij het secretariaat. Want vele handen maken licht werk en bovendien is het gewoon leuk en gezellig om samen bezig te zijn.

Door: Angelika Verboom