Op zondag 15 december 2019 zingt de kathedrale HH. Laurentius en Elisabeth Cantorij haar traditionele kerstconcert. De Cantorij biedt een sfeervol en afwisselend muzikaal programma.  Er is ruimte voor kerstliederen van bekende componisten als Rutter, Vivaldi, Herbeck en Adam, maar er is ook volop gelegenheid tot samenzang met alle aanwezigen.

foto: Peter van Mulken

In de donkere dagen voor Kerstmis hebben mensen behoefte aan licht en aan warmte, aan hoop en vertrouwen. Luisteren naar beloftevolle woorden en muziek en het samen zingen van vertrouwde teksten en melodieën brengt harmonie en vrede onderling.

Op het programma staan onder meer de romantische “Christmas Lullaby” van Rutter en het “Pueri Concinite” van Herbeck dat het gemoed van alle bezoekers elke keer weer diep raakt, prachtig gezongen door Rasha Koole-Mansour met koor en orgel als begeleiding op de achtergrond. Daarnaast het vrolijke “Laudamus te” uit het “Gloria” van Vivaldi, maar ook de beroemde “Cantique de Noël” van Adolphe Adam.

We eindigen het concert met de samenzang van het statige lied “Wij komen tezamen” waarbij koor en publiek hun eigen rol zingend vervullen. Bij het majestueuze slotcouplet gaat het orgel ‘voluit’, tot de muren van de kathedraal er bol van staan!

Het geheel staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Marc Schaap en de orgelbegeleiding is in handen van Aart de Kort. De sopranen Rasha Koole-Mansour en Lia Moons zingen de solo’s.

Aanvang: 15:30 uur.
Locatie: Kathedrale Kerk HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307, Rotterdam

De toegang is gratis. Na afloop vindt er een deurcollecte plaats. Kijk voor meer sfeer en activiteiten op www.cantorijrotterdam.nl

foto: Peter van Mulken