De Federatieweek 2019 is weer voorbij. Met in totaal 9 activiteiten was het een vol programma met voor ieder wat wils. In dit korte verslag leest u over een aantal van de activiteiten.

Korendag voor kinderkoren
De aftrap voor de federatieweek was in Langeraar. De zangmiddag stond in teken van kinderkoren. Voordat de maar liefst 33 kinderen hun nieuwe en bekende liedjes in gingen studeren kwamen de dirigenten van de kinderkoren van de federatie bijeen voor een workshop door Richard Bot. Hij gaf handvatten of een lied geschikt is voor een bepaalde leeftijdsgroep.
De kinderen werden in groepen verdeeld en gingen vol enthousiasme aan de gang met repeteren. Na de repetitie stond de snackkar klaar met voor alle kinderen patat en een snack. Aan het eind van de middag stond er in de startviering van de federatieweek een geweldig federatief kinderkoor met enthousiaste dirigenten!

Fietstocht
Helaas werkte het weer dit jaar niet mee en moest de fietstocht langs de parochietuinen van Langeraar, Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden worden geannuleerd.

Vrijwilligersavond
Dit jaar zijn alle vrijwilligers die betrokken zijn bij kinderen in de kerk uitgenodigd voor een gezellige avond. Met heerlijke taart en hapjes en een leuke quiz is werd het een geslaagde en gezellige avond.

Dierenzegening en Vossenjacht
Op woensdagmiddag ontvingen honden en zelfs een aantal kippen de dierenzegening door Diaken van Aarle in de Nicolaaskerk in Nieuwveen. Aansluitend konden de kinderen op zoek naar Bijbelse figuren in de pastorietuin de Nicolaashof. De ark van Noach, de Heilige Nicolaas, de bruiloft te Kana en zelfs Jona en de walvis werden door verschillende vrijwilligers vol overgave uitgebeeld. Na afloop was er voor iedereen een ijsje.

Symposium ‘Als vrijheid je lief is’
De bezoekers van het symposium in de Petruskerk waren onder de indruk van spreker Lara van der Well van Stichting Exodus. Samen met ervaringsdeskundige Fred vertelde zij over de  inzet van de stichting voor de begeleiding van ex-gedetineerden. Er was een levendig zaalgesprek en na afloop een informeel samenzijn met hapje en drankje. Het was een open en ontroerend en inspirerend symposium. Het koor Faith zong onder leiding van Barbara van Velzen.

Bedevaart naar Meersel Dreef
De bedevaart ging dit jaar de grens over, naar België. In de bus van Wim Balvert trok men vanaf twee opstappunten in de federatie naar Meersel Dreef. Sinds 1895 is het Mariapark met de Lourdesgrot in België en Nederland een bekend bedevaartsoord. Het bos tegenover het park deed aanvankelijk dienst als kloostertuin, maar is nu een devotiepark. Er werd een mooie viering gehouden, voorgegaan door pastor Bosma en diaken van Aarle. De bedevaartgangers kregen alle tijd om de grot te bezoeken en te wandelen door het park.

Klik HIER om de foto’s te bekijken.