Maria Hemelvaart

Wat een geweldig mooie viering, waar gelukkig 120 mensen getuigen van mochten zijn. Een Eucharistieviering voorgegaan door pastoor Jack Glas en met muzikale ondersteuning van het projectkoor Andante/Cantabo. We bedanken Cantabo uit Noorden hier nog eens extra voor het mee zingen. De complimenten waren na afloop van de viering niet van de lucht! Ook veel bewondering voor het geheel gerestaureerde Mariabeeld, dat tijdens de viering werd gewijd. Wat een verschil, wat een vakmanschap van Oana uit Brussel. Ze neemt nu het H.Hartbeeld onder handen. We hebben er alle vertrouwen in. De aanwezigen hebben het beeld na afloop van de viering van dichtbij kunnen bewonderen. Het beeld was er slecht aan toe. Stukken hout waren vermolmd, er zaten grote scheuren in, de kleuren waren flets geworden, er ontbraken vingers en sommige onderdelen waren erg beschadigd. De kroon was stuk en alle onderdelen die los zaten zitten weer goed vast. Het is allemaal gerestaureerd, opnieuw in de gesso gezet (witte onderlaag) en helemaal opnieuw beschilderd. De gezichten spreken weer!! De sponsors worden hartelijk bedankt!! Ook de sponsor van de bloemenhulde en de dames die dat allemaal tot prachtige bloemstukken hebben verwerk. Dank, Dank, dank. Na het H. Hartbeeld volgen nog Antonius en Jozef. Wilt u mee sponsoren? Maak dan een bedrag over op giro NL75 ABNA 046.92.43.112 tnv H.Clara Nieuwkoop.( onder vermelding van “restauratie beelden”).

Zoals u heeft kunnen zien is het de moeite waard. We hebben immers samen de plicht om deze kostbare antieke beelden te verzorgen en te bewaren als religieus erfgoed voor degenen die na ons komen. Op de foto is te zien hoe het was en is voor en na de restauratie. In zwart wit komt het niet zo goed uit, maar kom maar kijken en verbaas u over de schoonheid van het beeld.

O ja, verschillende mensen vroegen waar de rozenkrans gebleven was. Die hoort eigenlijk niet bij dit beeld en heeft de verflaag ook in de loop der tijd beschadigd. De rozenkrans is ooit geschonken door een parochiaan en hangt nu achter in de kerk in de Mariakapel aan de icoon van Maria van Altijd durende bijstand.

BCP