Jeugdkoor Flos Campi is opgericht op 19 oktober 1969.

In 2019 bestaat het koor 50 jaar.

Het is ontzettend jammer, maar zonder aanwas van nieuwe leden is het onmogelijk om nog door te gaan. Een beslissing die we met pijn in ons hart genomen hebben. En neem van ons aan, als we maar een heel, heel, heeeeel kleine mogelijkheid gezien hadden om door te gaan, dan hadden we dat gedaan!

Het koor is in 1969 opgericht door dhr. C. van Koert. Hij is jarenlang dirigent geweest. Later heeft Ton Wassenburg een aantal jaren de leiding gehad bij Flos Campi. Toen hij geen tijd meer had, heeft Elleke van Klink het van hem overgenomen. Zij heeft sinds augustus1986 voor het koor gestaan, inmiddels ruim 33 jaar. Voor 1986 speelde zij op hoogtijdagen klarinet in het combo. Ruud Hoppenbrouwer is ook vanaf augustus 1986 betrokken bij het koor. Eerst zorgde hij voor het melodisch slagwerk. Al vrij snel nam hij het orgel over van Doke Leliveld die bijna vanaf de eerste dag de organist was van het koor. Slagwerkers, trompettisten, een fluitiste, klarinettisten en niet te vergeten vele jaren Annemieke van Klink op melodisch slagwerk, maakten er steeds weer iets bijzonders van.

In de beginjaren waren heel wat kinderen lid van Flos Campi. Er was zelfs een poosje een wachtlijst! Dat werd later wel anders….

Het doel van dit koor was de gezinsvieringen in onze kerk op te luisteren met mooie, eigentijdse, bij het koor en de doelgroep passende liedjes. We kunnen wel zeggen dat dit 50 jaar gelukt is. Bovendien gingen we een paar keer per jaar in de kapel van Huize Ursula in Nieuwveen zingen. De bewoners vonden het heel fijn als we kwamen zingen. Ook voor ons was het steeds weer een feest.

Elk jaar, meestal aan het eind van het seizoen, gaven we een koffieconcert in het Parochiehuis. Een aantal jaren deden de blokfluitleerlingen van Elleke ook mee. We zongen dan meer profane (niet kerkelijke) liedjes. Leuk om tussendoor te doen.

Naast zingen deden we ook nog andere gezellige dingen, zoals knutselavonden, een dagje uit en/of een dagje speeltuin.

Dit alles kon gerealiseerd worden dankzij de inzet van bestuursleden uit verleden en heden.

Dank aan de mensen die al die jaren achter ons stonden.

We kijken met trots terug op 50 jaar Jeugdkoor Flos Campi en zullen het ontzettend gaan missen!

Ruud Hoppenbrouwer, Angela Pietersen en Elleke van Klink