Zaterdag 14 september 2019 is de H.Bavo kerk geopend van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de open monumentendag zal de Bavo kerk deel uitmaken van de route met rijksmonumenten. Speciaal voor deze gelegenheid is er de expositie van Górtz tot Glas, een overzicht van schilderijen (17e eeuws en later), fotoportretten van de pastores. In deze presentatie is een bijzonder plaats ingeruimd voor pastoor J.N. Verkley (medegrondlegger van “ons” dorpshuis) met het door de jaren heen geschoten fotomateriaal van originele Oudajenaare. Als pronkstuk is hieraan toegevoegd een replica van het schilderij “de aanbidding “ van Pieter van der Grebben. Het origineel is eigendom van de kerk maar is in bruikleen en gerestaureerd door het Catherijne convent in Utrecht. Om het feest compleet te maken is er doorlopend een fotorapportage van de feestweek in 2017, uiteraard is de proeverij en schenkerij in aangepaste stijl aanwezig. Bij feest hoort muziek en mag het kerkorgelspel niet ontbreken.U bent allen van harte welkom,.. zegt het voort, op deze bijzondere reunie van oud en jonge dorpsgenoten.

Zie ook: www.kaagenbraassempromotie.nl