14 september heeft u de kans om uitgebreid kennis te maken met de katholieke kerk van Aarlanderveen, die in september 1897 is ingewijd. Aan de hand van een beschrijving kunt u een rondleiding door te kerk maken, waarbij u gewezen wordt op de bijzonderheden die deze kerk te bieden heeft. Naast deze rondleiding is er ook een ruimte ingericht waar u nader wordt geïnformeerd over de architect van dit kerkgebouw, Jos Cuypers.

Jos Cuypers, geboren in Roermond in 1861 en overleden te Meerssen in 1949, was de zoon van Pierre Cuypers, die van grote invloed is geweest op de kerkbouw in Nederland. Jos trad in de voetsporen van zijn vader bij wie hij tot 1900 werkte. Samen met zijn vader heeft hij gewerkt aan het ontwerp van Kasteel Haarzuilens. Daarnaast heeft hij o.a. de basiliek Sint Bavo in Haarlem, de Effectenbeurs in Amsterdam, het Raadhuis van Heemstede en de St Urbanuskerk in Nes ad Amstel ontworpen.

Ook vindt u in de kerk naast een overzicht van kerkelijke gebruiksvoorwerpen een kleine tentoonstelling over alles wat met dopen te maken heeft en wat erbij gebruikt wordt.

Organist Doke Leliveld zal diverse malen op deze dag het orgel (uit 1882) bespelen en hij zal in het kader van het onderwerp van deze Open Monumentendag “Plekken van Plezier” op deze Open Monumentendag dag een licht programma verzorgen.

Openingstijden 10.00-17.00 uur, adres Noordeinde 26, 2445 XE Aarlanderveen. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.