Code Rood

Na een week met codes geel en oranje vanwege de stevige wind, vierden we op 9 juni Pinksteren, het feest van de H. Geest. Wind is één van de symbolen, tekenen van de H. Geest, net als vuur, een duif én de kleur rood. Met Pinksteren is het in onze christelijke kerken code rood! De H. Geest waait waar hij wil, zet mensen in beweging, vuurt mensen aan. Tenminste, als we er voor openstaan. Niet voor niets wordt over de leerlingen van Jezus gezegd dat ze bij elkaar blijven en samen bidden om de Geest.
Als gemeenschap van Hoogmade/Woubrugge kwamen we samen om te bidden om de H. Geest, om de gaven van de Geest, wijsheid en inzicht, raad en sterkte, kennis en vroomheid, ontzag voor Gods naam. Gaven die je helpen om je leven in overeenstemming te brengen met  Gods liefde.
Meewerken met de Geest
De H. Geest waait waar hij wil, maar het is wel de bedoeling dat we meewerken met die Geest, in ons persoonlijk leven en in de gemeenschap. Er zijn heel wat mensen die in de kerk verantwoordelijkheid dragen en hun steentje aan bestuur en onderhoud, liturgie en organisatie bijdragen, chapeau! We hebben hen op 1e Pinksterdag in de bloemetjes gezet als teken van waardering voor hun werk. Tegelijkertijd zien we dat er op verschillende plekken wel versterking mag komen, is het hier en daar zelfs code rood!

Talenten

Het zou geweldig zijn als er mensen in de gemeenschap opstaan met talent voor administratie of leiding, voor kinderen of organisatie, voor verzorging of voordracht, om een taak op zich te nemen.
Waar gaat uw hart naar uit of waarin zou u zich willen bekwamen?
Maar wellicht zegt u, ik ben er niet zo in thuis, in kerk en geloof. Geen nood, je kunt altijd iets leren. Bedenk maar dat ook de apostelen, gewone vissers en handwerklieden waren.
Wilt u er eens over praten, geef het aan en meldt u dan bij het secretariaat.

Pastor Marjo Hoogenbosch