Er wordt weleens aan mij gevraagd: “Wat doe je dan bij zo’n stilte meditatie”? Eerst probeerde ik dan zo goed mogelijk een omschrijving te geven over hoe het verloop van zo’n meditatie avond er dan uitziet. Maar gaandeweg kom ik steeds meer tot de ontdekking dat dat maar woorden zijn om iets te omschrijven wat je aan het ‘doen’ bent. Maar met stilte meditatie gaat het niet zozeer om ‘doen’, maar veel meer om ‘Zijn’. Je openstellen voor wat er in je hart is. Dát de ruimte geven. Dát te leren zien, dát te ontdekken. Zonder verwachtingspatroon, kijk maar wat er gebeurt, ervaar maar hoe het voelt.

Ik kan niet voorspellen hoe God in jouw/ uw hart werkt (ik zou haast zeggen: Gelukkig niet), maar ik kan bijna met volle zekerheid zeggen dát er
wat gebeurt. Aanwezig zijn in de stilte kan heel bijzonder zijn. Zeker als je de stilte met een groep mensen deelt. Je versterkt elkaars stilte. Het is meer dan alleen een heerlijke ontspanning (hoewel dat in de tegenwoordige tijd al een zeer weldadige luxe is). Het is een overgave aan het moment, aan dat wat er nú is.

Wie weet wat je allemaal ontdekt? Woorden om te omschrijven zijn niet toereikend; kom het ervaren. Graag zou ik na de zomerstop weer een nieuw blok met meditatie avonden starten op woensdag 25 september. Een blok bestaat uit 8 woensdag avonden van 20 tot ongeveer 21.30 uur en loopt t/m 20 november. Om te ervaren wat de stilte met jou doet is het wenselijk dat je alle (of in ieder geval de meeste avonden aanwezig kan zijn). De groep zal ook niet groter zijn dan 10 personen.

Heb je interesse of heb je vragen, laat het me weten. Mijn tel. nummer is (06) 28 25 62 86. Ik wens u allen een fijne zomer.
Door: Liesbeth van Woudenberg