Elk kerkgebouw heeft iets fascinerends en is uniek. Voor de een is de rust en de serene stilte iets moois. Een ander komt voor de schilderingen en de vele kunstwerken. Weer een ander wil even stil worden en bidden, een kaarsje opsteken of een praatje maken met de gastheer of gastvrouw. In de vakantietijd lopen de meeste mensen wel even naar binnen als ze in een stad of dorp zijn en een kerkgebouw zien. Ook de H. Adrianuskerk is vanaf dinsdag 16 juli tot eind augustus elke middag – behalve op maandag – van 13.30 uur tot 16.00 uur open voor bezoekers. En niet alleen voor vakantiegangers maar ook voor parochianen, ouders met kinderen die de kathedraal van de Rijnstreek eens van binnen willen zien. Om een rondgang te maken ligt er een plattegrond. De nummers verwijzen daarbij naar de onderwerpen waarover een toelichting volgt. Iedereen is van harte welkom.