Kerkentocht

Woensdag 29 april werd er weer een kerkentocht georganiseerd voor alle kinderen uit groep 8 van de De Rietkraag, De Zilveren Maan en de Maranatha school uit Nieuwkoop, De Antoniusschool uit Noorden en De Meent uit Woerdense Verlaat. Ze gingen kijken in de Remonstrantse kerk, de Nederlands Hervormde kerk, De Gereformeerde kerk, De Evangelische Gemeente, De Christelijk Gereformeerde kerk en de Katholieke kerk.

In onze kerk doen de kinderen een speurtocht waarbij ze kennismaken met alle dingen die te zien zijn en waarvoor ze dienen, Het wijwaterbakje, de Heiligenbeelden, de kruisweg, de altaren, de Godslamp enz. enz. Over alles wordt kort iets uitgelegd en als ze het betreffende voorwerp hebben gevonden noteren ze de letter die daar bij hangt. Aan het eind hebben ze dan een woord.

De reacties: “De speurtocht was erg leuk en interactief voor de kinderen”. “Het was erg leuk om bij alle kerken even binnen te kijken en zo een indruk te krijgen.”