Bedevaart naar Lourdes

wat moet ik me daar bij voorstellen?

Woensdagavond 11 juli 2019 om 20 uur kunt u dat te horen krijgen.

Wij organiseren dan een informatieavond over dit onderwerp op de pastorie van de kerk Dorpsstraat 35, Nieuwkoop.

 

Waarom zou ik meegaan op bedevaart. Ik ben toch niet ziek. En als ik dat wel ben wordt ik dan genezen?

Op deze en veel andere vragen gaan we u antwoord geven.

Het is de moeite waard om eens mee te gaan, om het eens te beleven en te begrijpen waarom een grote groep elk jaar weer opnieuw naar Lourdes gaat. Wat is daar dan te beleven? Is het niet allemaal commercie? Ben je daar de hele dag aan het bidden? Moet je dan elke dag naar de mis?

Eén belangrijk antwoord op veel vragen is: ALLES MAG NIETS MOET.

Je hoeft nergens aan mee te doen en kunt gewoon alleen mee gaan om het allemaal eens te bekijken.

Zeker weten dat het indruk maakt.

Je mag natuurlijk ook met alles mee doen, maar dan kom je tijd te kort.

 

Er is een Welkomstviering, een afscheidsviering en tussendoor elke dag een mis aan de grot voor een andere taalgroep, elke dag een sacramentsprocessie over het Heiligdom, twee keer in de week een indrukwekkende internationale mis in de ondergrondse basiliek waar 25.000 mensen in kunnen. Je kunt er naar kijken, of er aan mee doen. Helemaal je eigen keuze. Elke dag ’s-avonds een lichtprocessie. Je kunt er naar kijken of mee lopen. Je maakt zelf uit hoe je de bedevaart invult. Zit je liever in de zon op een van de vele terrasjes? Of loop je de imposante kruisweg over de berg, met staties van levensgrote beelden. Ook die kun je zelf lopen, maar je kunt ook met de groep mee doen. Loop je niet zo goed? Er is ook een schitterende kruisweg van witte marmeren beelden gelijkvloers.

We gaan ook een dag de bergen in. Mooie omgeving veel te genieten waarbij je ook in een heel mooi oud kerkje mee kunt doen met een viering met handoplegging. Als je wilt blijf je even zitten om uitleg te krijgen over de bouwstijl en de mooie dingen in dat kerkje. In de bergen kun je een stuk met een groepje die de wandelschoenen mee heeft een prachtige tocht lopen richting de oorsprong van de Gave, de rivier die door Lourdes stroomt.

Op de heenreis doen we de mooiste kathedraal van Frankrijk aan, die van Amiens. Als je wilt kun je mee met een rondleiding. Onderweg bereiden we ons op een aangename manier een beetje voor op Lourdes. Waar gaat het om en wat kun je er vinden. Vooral een eerste keer naar Lourdes kan het al meer dan voldoende zijn om op je gemak alles te bekijken. Zeker weten dat je onder de indruk bent.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan woensdagavond 11 juli om 20 uur geheel; vrijblijvend naar de pastorie. De koffie staat klaar. We houden het kort. Als u vervoer nodig hebt bel dan even met

Rob Aupers 0172 572140 of Martien van Dam 06 42727186

 

ORGANISATIECOMITË LOURDESBEDEVAART