Zaterdag 6 juli vindt de Nationale Bedevaart in het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum plaats aan De Rik 5 te Brielle. Onderdeel van de bedevaart is een pontificale eucharistieviering met Mgr. J.H.J. van den Hende als hoofdcelebrant. Thema is dit jaar ‘Geroepen!’. Het Koor Intermezzo verleent o.l.v Marcel van der Poel de muzikale ondersteuning van de viering.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Op 29 juni 1867 vond hun heiligverklaring plaats.

Programma Nationale Bedevaart:

11.00 uur Pontificale eucharistieviering
13.30 uur Rozenkransgebed / Jongerenprogramma
14.30 uur Kruisweg
15.30 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Nieuw:

  • Bij de Nationale Bedevaart heeft u gelegenheid om vóór in de kerk de gerestaureerde reliekschrijn te zien. Deze is in mei jl. teruggeplaatst bij de opening van het bedevaartseizoen.
  • Ook is er ditmaal informatie te verkrijgen over Katholiekleven.nl (de website van de Nederlandse bisschoppen), uitgeverij Adveniat en over de Priester- en diakenopleiding Centrum Vronesteyn.

Jongerenprogramma
Voor de jongere bedevaartgangers is er een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed rond het thema “Geroepen!”.

Speciaal busvervoer
Er zijn twee opstapplaatsen.

Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam (9.00 uur)
Centraal Station Rotterdam (achterzijde), Proveniersplein (9.15 uur)

Aanmelden
Aanmelden t/m 30 juni via bisdom Rotterdam. T: 010 – 281 51 71 of bureau@bisdomrotterdam.nl

Openstelling en eucharistieviering
In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke donderdag vindt om 14.00 uur een eucharistieviering plaats met biechtgelegenheid.

Tijdens de zomer openstelling is een speciaal programma opgesteld met Plechtig lof, Kruisweg en bidden van de rozenkrans op diverse data. Zie hiervoor www.martelarenvangorcum.nl.

Adres: De Rik 5 (Hoek De Rik-Kloosterweg) te Brielle.