Naast hun regelmatige bijdrages in de weekendvieringen, wordt zowel koor Revival als ons Caeciliakoor regelmatig ingezet bij avondwake en uitvaarten. 

 Wat mogen wij ons als parochiekern gelukkig prijzen dat we altijd een beroep kunnen doen op één van deze twee koren.  Als het telefoontje binnenkomt waarin een overlijden wordt gemeld gaat gelijk de telefooncirkel in werking. Koorleden komen in grote getale naar avondwake en uitvaarten, die van Caecilia ook in de parochiekern van Nieuwveen en tel je die keren bij elkaar op, kom je tot een respectabel aantal vieringen.  

Dit is een dienst die je aan je dorpsgenoten wilt verlenen, het afscheid tot een mooie en waardige gebeurtenis maken.  Het mag niet zo bijzonder lijken, het zingen van wat liedjes, maar voor familieleden is een goed afscheid heel belangrijk. Als dan de koorleden hun hele hart in hun liedjes stoppen, is dat voelbaar in de vieringen. En dat is, zo geloven wij, één van de sterke kanten van onze gemeenschap. We zijn er voor elkaar in onze kerk als mensen afscheid moeten nemen van een geliefde. 

Laten we onze koren koesteren, ze verdienen het.