Wie zich de Passion van vorig jaar herinnert, weet zich wellicht nog ter herinneren dat dit een indrukwekkende gebeurtenis was, die veel mensen emotioneerde.  Aanwezig was iemand uit de parochie in De Kwakel. Zij vond het zo mooi dat ze wilde proberen om De Passion naar De Kwakel te halen.  Er werd overlegd met het parochiebestuur en men stemde ermee in.

 

Op 5 april was het zover. We mochten weer een keer dat prachtige verhaal met elkaar gaan verbeelden. In samenwerking met de parochianen van De Kwakel werden de nodige voorbereidingen getroffen om het ook hier tot een succesvol geheel te maken. Hoe zou het daar klinken? Het is zo’n ander gebouw dan ons traditionele kerkgebouw. Dick Bontebal regelde alles tot in de perfectie en was lang bezig om alle microfoons zo goed af te stellen  dat alle gesproken en gezongen teksten loepzuiver overkwamen. 

Alle driehonderd kaarten waren verkocht en om 15.00 uur begonnen we aan onze derde keer van De Passion. En wat werd het weer mooi. Ook hier de intense beleving die we in Zevenhoven ervaren hebben.

De reacties na afloop waren lovend; mensen zeiden ontroerd te zijn toen het kruis werd binnengedragen en de spijkers in het hout werden geslagen.  Vanuit het koor Revival de reactie dat ze het deze keer heel intens beleefd hebben. Het zelfvertrouwen dat het met het zingen wel goed zat, gaf de ruimte om meer op te gaan in het verhaal. Het was al met al weer een prachtige uitvoering.  Zo mooi zelfs, dat we alweer gevraagd zijn voor volgende jaar in Mijdrecht. De Passion on tour, het moet niet gekker worden. Toch gaan we deze uitdaging ook volgend jaar weer aan, want het is zo mooi om te doen. Het verhaal heeft eeuwigheidswaarde.