Succesvolle opbrengst Vastenactieproject!

Wat misschien wel 1 ½ jaar geleden begon met de vraag van Kees Kempenaar aan mij of de Vastenactie iets kon doen voor het drinkwaterproject in Tanzania, eindigde dit jaar met een federatie brede Vastenactiecampagne voor het project: “Schoondrinkwater voor Kinko C in Tanzania “.
Juist omdat Kees en zijn vrouw Els de With uit ons eigen dorp Leimuiden komen heeft de pastoraatsgroep en de MOV zich extra ingezet om deze actie te doen slagen. Er zijn nieuwe activiteiten bedacht; soms op heel korte termijn, maar met de hulp van vele betrokken mensen zijn we aan de slag gegaan en kunnen wij terug kijken op een hele succesvolle Vastenactie.
De aftrap werd op 9 maart, in het eerste weekeinde van de Vastentijd gegeven door leden van het koor Resonans. Zij hebben samen met Cees loten verkocht met een zeer mooi resultaat. Daarna hebben pastor Bosma , Els en Anneke op 20 maart de basisscholen bezocht. Els heeft in de klassen van de bovenbouw mooie presentaties gegeven en de kinderen een lied in het Swahili geleerd. Het wijsje blijft in ons hoofd zitten. Hierna gingen de kinderen van de groepen 5-6 en 7-8 direct aan de slag om op een creatieve manier geld in te zamelen voor dit mooie project. Door het sluiten van het schoolgebouw van de Kleine Wereld werd er nog een extra verkoop gehouden, waardoor de opbrengst dit jaar zeer hoog uitpakte, waarvoor heel veel dank aan de kinderen van Leimuiden en Rijnsaterwoude.
Diezelfde avond mochten wij te gast zijn bij “de WoudseDom maaltijd”, die op deze manier een solidariteitsmaaltijd werd. Er waren meer dan 60 gasten en tussen de gangen door gaf Kees ( geboren in Rijnsaterwoude) een presentatie over het project en de gehele opbrengst van de maaltijd kwam ten goede aan het eigen project. Sonja heeft op vele momenten de plantjesverkoop gehouden en ook hier bleef er geen bloemenbak over.

Onder het motto: “Geef je spullen een tweede kans.”, is er een Serreverkoop gehouden op zaterdagmiddag 23 maart. Heel veel spullen werden aangeleverd, Twan had een taart gebakken, en zowel buiten als in de serre was er veel te koop. Het weer zat niet echt mee, maar er was wel voldoende aanloop en er werd toch nog veel verkocht.

Omdat wij in onze eigen kern al enkele jaren geen maaltijd hadden gehouden is spontaan het idee opgekomen om aan de seniorenviering van 11 april een solidariteitslunche te koppelen voor ons eigen project in Tanzania. Na de Heilige mis was er in de priester Hendrikzaal een gezellig samenzijn, de zaal zat helemaal vol. Daarna werd de lunche verzorgd met onder andere een grote pan tomatensoep van pastor Bosma, heerlijke broodjes, een salade van Els en een abrikozen/krentenbroodje toe. Kees heeft ook hier de aanwezigen een mooie presentatie getoond. Nadat iedereen een bijdrage in de jerrycan gedaan had ging men met een zeer tevreden en fijn gevoel naar huis.

Op vrijdagmiddag 12 april werd bij de koffiestop in de MCD-supermarkt in Leimuiden weer een heel ander publiek bereikt. Onder het genot van een bekertje koffie of thee hebben Kees en Anneke het winkelende publiek het een en ander verteld over het drinkwatersysteem in Kinko.
In het klooster van de zusters Dominicanessen in Voorschoten zijn er ook twee koffiestops gehouden. Zeer geïnteresseerd hebben de zusters en paters naar de presentatie geluisterd en zij hebben samen ook een grote financiële bijdrage geleverd. Samen met de gehaakte dekentjes en gebreide slofjes kan er uit Voorschoten ook een mooi bedrag bijgeteld worden.
Graag geef ik hieronder een overzicht van de geweldige opbrengst van al onze acties en donaties.

VOORLOPIGE OPBRENGST VASTENAKTIE ST. JAN DE DOPER 2019 TANZANIA
KOFFIESTOP MCD :                                               €  94,60
DE KLEINE WERELD:                                             €267,00
DE KINDERARCKE:                                                €  63,41
DEURCOLLECTE Kerk                                                 ……
SOLIDARITEITSMAALTIJD Woudse Dom           €400,00
SENIORENLUNCHE                                              €275,00
PLANTJESVERKOOP                                             €186,00
BUS IN DE KERK                                                   €444,80
SERREVERKOOP                                                   €713,30
LOTERIJ                                                                  €560,00
KOFFIESTOP/HAAK-BREIWERK ZUSTERS         €581,40

TOTAAL:                                                              €3585,51 + 2 ENGELSE PONDEN

Wat zijn we als kerkgemeenschap solidair geweest met de mensen in Kinko, Kees en Els en met elkaar. Ook namens de pastoraatsgroep heel veel dank, aan alle mensen die meegeholpen hebben met alle voorbereidingen en bij de acties. Zonder U allen was onze Vastenactiecampagne niet zo succesvol geweest.

Als projecthouder kan ik u mededelen dat het eerste geldbedrag al overgemaakt is aan Chamavita! Ik heb als taak om samen met de Bisschoppelijke Vastenactie goed te volgen of het project goed wordt uitgevoerd en volgend jaar komt er een evaluatie of alle gestelde doelen behaald zijn.
M.O.V.
Anneke Bosma