Zondagmorgen 07:00 uur. Ik lig al een tijdje wakker en er maalt van alles door mijn hoofd. Privézaken, niet allemaal even leuk, maar vooral de vraag “Hoe zal het gaan vandaag? Als MOV lid ben ik, samen met anderen natuurlijk, de afgelopen periode behoorlijk in touw geweest om het Vastenactieproject van dit jaar eens heel goed op de kaart te zetten in onze federatie. Het is ook zo’n mooi project. En nog wel afkomstig uit onze eigen regio. Wat hebben we trouwens geweldig enthousiaste mensen in onze parochie. Toen de vraag gesteld werd aan Allegro om mee te werken aan een speciale themaviering voor Afrika, werd gelijk alle medewerking gegeven met fantastisch resultaat. Het koor heeft weken geoefend om de gezangen in Swahili-taal weer goed uit te voeren. Donderdagavond voor de repetitie heeft iedereen nog een Afrikaans kledingstuk uitgezocht. Het gaat er echt feestelijk uitzien. En wat een hulp hebben we gehad om alles voor te bereiden en klaar te zetten voor een spetterende viering. Dat moet ook wel, het is best veel werk. OK nu nog de laatste zaakjes regelen.

Zondagavond 21:00 uur. Wat is het een feest geworden zeg. Een geweldige sfeer, het koor zong fantastisch, Pastor Bosma was echt op dreef en speelde prachtig in op een paar schoonheidsfoutjes tijdens de viering. Dat maakte het nog waardevoller eigenlijk, gewoon rekening houden met elkaar. Na de viering waren en spelletjes voor de kinderen en extra uitleg over het project. En O ja, vaste prik, raden hoeveel eitjes in de pot en hoe zwaar de appeltaart was. Gewoon gezellig.

Er waren niet zoveel kinderen tijdens de viering en naderhand om de spelletjes te doen, maar die kinderen die er wel waren, dansten vol enthousiasme , zeker bij het aandragen van de gaven. En dat was niet alleen geld, maar ook levensmiddelen voor de voedselbank. Er was niet alleen gegeven, maar we waren ook gave voor elkaar. En voor onze broers en zussen in Kinko C, Tanzania.

Peter Oorthuizen