Onder leiding van Bep Hassing hebben maar liefst 60 inwoners van Zevenhoven/Noordeinde hun eigen schilderij gemaakt. De Orangerie was als atelier ingericht, de verf en kwasten stonden klaar! Er werd eerst een bakkie koffie gedronken waarna er gewerkt werd aan de diverse opdrachten:                                                      

Een selfie maken van je buurvrouw,  een stilleven of landschap schilderen, het kon allemaal. Iedereen kan schilderen werd er gezegd. En niemand hoeft een 2e Rembrandt te zijn.

Met veel enthousiasme werd er een onderwerp uitgekozen en gestart. De 13 kinderen maakten ook hun eigen werkstuk met kleurpotlood, stift of verf. Zij mochten hun kleurplaat op de deur plakken waarna ze boven spelletjes gingen doen. De volwassenen hebben tot 4 uur gewerkt. Ook de later binnengekomen bezoekers konden het niet laten om even een penseel op te pakken. De diverse schilderijen werden ook op een deur geplakt en bewonderd. De selfies waren treffend maar ook de bloemen, vogels, boot en landschappen waren kleurrijk! Het was een gezellige middag. 

Dankzij de inzet van de dorpsraad van Zevenhoven/Noordeinde en de vele vrijwilligers kunnen de inwoners van Zevenhoven/Noordeinde terugzien op een geslaagd evenement.