Als voorzitter Dirk Janmaat mensen benadert voor een of ander klusje, dan moet je wel heel stevig in je schoenen staan om daar nee tegen te zeggen. Zo ook deze week. De oude boerderij van Aai Könst zal gesloopt gaan worden. Het was Dirk opgevallen dat daar dezelfde dakpannen op lagen als op onze kerk. Zo’n buitenkansje moet je benutten, dacht Dirk. Hij ging erachteraan om te vragen of wij van de Johannes Geboortekerk een aantal dakpannen mochten redden van de sloop om die op te slaan als reservepannen voor onze kerk. Zo geschiedde.

Op maandag 11maart ging hij op zoek naar wat sterke mannen om de klus te klaren. Het kostte wat uurtjes praten, wat hij natuurlijk kan als brugman, maar toen had hij de hele ploeg bij elkaar. Op dinsdagmiddag klom het hele spul het dak op en werden ruim 600 dakpannen van het dak gehaald, op pallets gestapeld en vervoerd naar een boerenschuur voor de opslag. Misschien lijkt het wel wat overdreven, 600 dakpannen, maar bij de storm van vorig jaar januari sneuvelden in één keer meer dan honderd pannen, dus wat reservepannen achter de hand hebben is helemaal geen slecht idee.

Onze dank gaat uit naar Dirk, die het organiseerde en al die mannen die belangeloos in de regen de pannen van het dak stonden te rapen.