De MOV ers van de Clara- en Franciscusparochies zullen verschillende acties houden om geld in te zamelen voor een door de Vastenactie goedgekeurd project van Spot Tanzania uit Leimuiden. Kees Kempenaar en zijn vrouw Els bemiddelen al jaren bij de aanleg van veilig en betrouwbaar drinkwater in Tanzania. Deze keer zal geld ingezameld worden voor tappunten in het dorp Kinko c in Tanzania. Bij een bron hoog in de bergen zal er een dam aangelegd worden. Vanaf dit waterreservoir zal het water via leidingen door de zwaartekracht naar beneden geleid worden naar tappunten in het dorp.

Schoon drinkwater zal zorgen voor de verbetering van de gezondheid en de economische vooruitgang.

De bewoners moeten zelf de bron vinden en helpen met de aanleg van leidingen, transport van zand, grind en cement voor de te bouwen waterreservoirs. Er zullen mensen worden opgeleid tot metselaar en de watersystemen zullen ondersteund door een overkoepelende beheersorganisatie.

De bewoners zullen zelf betalen bijv. per emmer bij de tappunten. Meer informatie elders in samenstromen.

In onze parochie zal er op 7 april a.s. om 11.15 uur speciale aandacht worden gegeven door MOV aan dit project . Na de viering zal er een spelletjes circuit zijn, koffie, thee, limonade met wat lekkers en uitleg over het project.

MOV