Op zondag 23 december komt de tv-viering weer vanuit de H. Petruskerk in Roelofarendsveen.
De viering begint om 10.30 uur. De uitzending is op NPO2.
Pastoor Glas is celebrant.
De viering wordt begeleid door het Caeciliakoor uit Nieuwveen en Zevenhoven.

Leo Fijen voert elke week een geloofsgesprek dat het hart raakt. Het gesprek dient als context voor de eucharistieviering. Een programma vol inspiratie en hoop.
“Ons geloof leent zich ervoor de vraag te stellen: Wie ben ik? Wat vraagt God van mij en moet ik daar met de Heer als leraar niet een draai aan geven? Het gaat erom als het ware de schotelantenne van je ziel opnieuw naar God te keren.” Dit zegt Mgr. Van den Hende op zondag 23 december in het Geloofsgesprek.
Op deze vierde zondag van de Advent vertelt de bisschop over de voorbereiding op Kerstmis. Het gesprek is opgenomen in de Eendrachtskapel in Rotterdam. De bisschop laat zien wat er bijzonder is aan de kerststal in deze kerk en hij vertelt wat zijn wens is voor 2019.

Met Leo Fijen blikt de bisschop terug op het diocesane Jaar van Gebed. Wat heeft dit gebracht? “Gebed is er om je steeds weer open te stellen voor God en de kracht te ontvangen die je nodig hebt voor daden van liefde in Gods Naam”, zegt de bisschop. En vooruitblikkend op het nieuwe jaar: “In het je keren naar het woord van God heb je de beste start van 2019.”

Het geloofsgesprek wordt op 23 december om 10.15 uur uitgezonden op NPO2, voorafgaande aan de tv-viering.