Op 30 augustus 2018 was het 75 jaar geleden dat Eustachius van Lieshout overleed.
Deze sterfdag werd in Brazilië zijn Herdenkingsdag en ook na 75 jaar kwamen alleen al in Belo Horizonte zo’n 23.000 mensen bij elkaar om deze herdenking bij te wonen.
In Roelofarendsveen en omgeving zijn nog parochianen die hem gekend hebben; in de jaren 1925 en 1926 was Eustachius van Lieshout namelijk kapelaan in Roelofarendsveen. Daarna werd hij uitgezonden naar een nieuw missiegebied in Latijns-Amerika.

                     Bron: Wikipedia

Lees HIER meer over het leven van Eustachius van Lieshout, zijn werk in Brazilië en hoe hij, 75 jaar na zijn dood, in Brazilië nog steeds niet vergeten is.
Hij werd in 2006 door paus Benedictus XVI zaligverklaard.

Het bedrijf Eendrachtfilms uit Den Bosch maakt in opdracht van Erfgoed Brabant en Omroep Brabant een serie over Brabantse helden. Een filmploeg reisde dit jaar daarom mee naar Belo Horizonte om de jaarlijkse herdenking bij te wonen.
Omroep Brabant zendt de gemaakte film uit tijdens de kerstdagen. Eendrachtfilms wil deze film echter al eerder laten zien aan  inwoners van Laarbeek , zijn familie en vrienden van Eustachius.
Voorafgaand aan de film houdt Will van den Boomen een korte presentatie over de gebeurtenissen rondom Eustachius sinds zijn zaligverklaring in juni 2006.

De film wordt vertoond in Café zaal Bij van Dijk, Dorpsstraat 18, 5763 EC Aarle-Rixtel.
Datum: zondag 16 december 2018, om 15.00 uur
Kaarten zijn te koop aan de zaal vanaf 14.30 uur, voor € 5,-.
Graag vooraf reserveren via info@eendrachtfilms.nl, o.v.v. Première pater Eustachius.

In 2011 bracht een afvaardiging uit Aarle-Rixtel, de geboorteplaats van Eustachius van Lieshout, een bezoek aan Roelofarendsveen. Op de foto pastoor Broeders (links) en Jaap Pouw, bij een foto van Eustachius.