Bent u al voorkeurs–parochiaan?

In het verleden woonden en werkten onze parochianen en hun gezin dicht bij de kerk. Dit is in de loop van de tijd veranderd. Nu woont de familie vaak wat verder weg en ook het werk (of de kerk) is niet altijd meer om de hoek. Mobiliteit en keuzevrijheid zijn toegenomen. Wij krijgen steeds vaker vragen van parochianen die verhuisd zijn maar toch bij onze parochie (of één van onze parochiekernen) willen horen, omdat ze zich hier kerkelijk het meest ‘thuis’ voelen. Dit kan, het wordt sinds kort voorkeursparochiaan genoemd.
Voorkeursparochiaan is een parochiaan die niet binnen de parochiegrenzen woont maar de vrije keuze heeft gemaakt om in onze parochie (of één van de parochiekernen) ingeschreven te blijven staan. Een voorkeursparochiaan heeft daarmee dezelfde lusten en lasten als andere parochianen. U kunt gebruik blijven maken van alle voorzieningen (zoals deelname aan vieringen, pastorale zorg, toezending parochieblad of begrafenis op één van onze katholieke begraafplaatsen). Van onze kant vragen wij u onze parochie(kern) financieel te blijven ondersteunen in de vorm van een jaarlijkse kerkbijdrage.
U kunt (voorkeurs)parochiaan worden door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de betreffende parochiekern.

Adressen en openingstijden op onze website http://rkgroenehart.nl
Parochiebestuur H. Clara en Franciscus Federatie