Uitzien naar…

Half november reed ik langs een tuincentrum. In deze novembermaand was de zaak vast al aardig in kerststemming, met kerstballen en arrensleeën, kerstmannen en jingle Bells en vooruit ook wat engelen. Maar buiten, dat was onverwachts…, het had ook al gesneeuwd! De bomen en struiken in de mooiste herfstkleuren langs de weg zuchtten onder een flinke laag nep-sneeuw.
Helpt het u om uit te zien naar Kerstmis of moet u er ook een beetje om lachen?
We staan aan het begin van de Advent, de eerste kaars gaat aan… Een teken van belofte, een aanwijzing dat Hij komt, de Messias.
Ons geloof is een geloof van de hoop, van de belofte en daarmee is het een optimistisch geloof. We leven van de belofte, dat God ons zegt “Ik ben er, Ik zal er zijn voor jou.” Op welke manier is niet zo heel duidelijk en zeker niet voorspelbaar. Maar we vinden het niet gemakkelijk om op die belofte te vertrouwen. Liever zouden we die belofte ook willen aanraken, kunnen vastpakken. Zoals we ook niet kunnen afwachten of we sneeuw zullen krijgen en daarom maar nepsneeuw spuiten in november en asperges willen eten in december.
In de Advent oefenen we ons in de kunst van het wachten, de kunst van het vertrouwen op Gods belofte.

Dat wachten zal beloond worden door het Kind van Bethlehem.

Ik wens u een goede Adventstijd toe en een zalig Kerstfeest.

Pastor Morjo Hoogenbosch