Het was stil op straat in Zevenhoven op 16 oktober,’s middags om een uur of vijf. Al stonden de pannen klaar op het fornuis die moesten maar even wachten. Het kon menigeen niet ontgaan zijn: het stond aangekondigd in de krant, in regionale bladen, in ons parochieblad, op 16 oktober was Gerard van den Ham de hoofdpersoon in een televisie-uitzending genaamd “Roderick zoekt licht”. Drie dagen is een cameraploeg in Zevenhoven geweest om Gerard te volgen bij zijn werkzaamheden in en rond onze kerk. Een halfuur lang gesprekken met Gerard, toevallige passanten bij de Lourdesgrot, mooie beelden van de viering rond Maria ten Hemelopneming, we werden er trots van.

Gerard, die op een prachtige manier vertelde over zijn geloofsbeleving, zijn liefde voor Maria, zijn werk voor onze gemeenschap, zijn aandacht voor mensen die dat wel kunnen gebruiken, zijn  overtuiging dat je je geloof niet alleen binnen die stenen muren van je kerk moet beleven.

Waar menigeen een zeker gêne voelt om over zijn of haar geloof te praten, had Gerard daar totaal geen moeite mee. We hoorden verhalen over zijn jeugdjaren die niet eenvoudig waren, over zijn volwassen leven en over hoe al zijn contacten, ontstaan binnen zijn kerkenwerk, hem hebben gemaakt tot de mens die hij nu is. Dat Maria bij hem een heel belangrijke rol vervult in zijn leven, hoef je de Zevenhovenaren niet te vertellen. Hij is vol van haar en laat dat ook blijken naar de buitenwereld toe.

En zo kon het gebeuren dat op deze dinsdag Zevenhoven even op de kaart werd gezet.

Voor wie het niet gezien heeft, u kunt altijd nog even terugkijken bij  Uitzending gemist, Roderick zoekt licht, NPO2, uitzending van 16 oktober, of klik op onderstaande link, DOEN !!! Het is zeker de moeite waard !

uitzending Gerard