Nietsvermoedend loop je op zondagmorgen rond 11.00 uur de kerk in en je denkt wat is hier aan de hand? Een drukte van jewelste! Kinderen, jong en wat ouder, vaders en moeders, er is al koffie en thee. U denkt, heb ik me vergist en is de viering al voorbij? Nee hoor. Maar als u zo binnenkomt zijn er 35 gezinnen uit de Claraparochie al ruim een uur bij elkaar om het geloof nader te ontdekken, te delen, te vieren en zo erin te groeien. Van elk gezin is er één die dit jaar de Eerste Heilige Communie doet. De broertjes en zusjes zijn ook welkom met een eigen programma. En de ouders verdiepen zich met elkaar in de vragen rond de Bijbel en Jezus Christus. Het is ankerzondag. Van 9.45 uur tot 11.00 uur is er catechese, geloofsonderricht en om 11.15 uur vieren de gezinnen met u als Langeraarse kerkgangers de eucharistie mee. Het is misschien even vreemd,  anderen zitten misschien op ‘uw’ plekje. Maar voor hen bent u als Langeraarse gemeenschap een voorbeeld in het vieren van de eucharistie. En dat is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van de kinderen op de Eerste Heilige Communie.

Door: pastor Marjo Hoogenbosch