Restauratie heiligenbeelden

De vier houten heiligenbeelden van Maria, Jozef, Heilig Hart en Antonius stonden al in de oude kerk en zijn vermoedelijk ruim 165 jaar oud. Er mankeert inmiddels van alles aan. Ze zijn aan het barsten, de kleuren zijn nog maar een fractie van wat ze waren, er ontbreken vingers enz. Als er niets aan gedaan wordt, vallen ze vandaag of morgen uit elkaar.

We gaan er elk jaar één laten restaureren door een gerenommeerd atelier. Het zijn kostbare beelden die wij voor het nageslacht willen bewaren. Je moet ten slotte zuinig zijn op het toevertrouwde erfgoed. Het parochiebestuur is akkoord dus we gaan beginnen met het beeld van Maria. U zult dat dus een tijdje moeten missen. We beloven u dat als de restauratie klaar is het beeld weer plechtig de plaats zal krijgen die het verdient. En als u nou vraagt wie betaalt dat? Daarvoor hebben we het saldo mogen aanspreken van het activiteiten comité.

BCP