De Federatieweek 2018 is weer voorbij. Met negen activiteiten was het een vol programma met voor ieder wat wils.

Door: Marieke van Gelderen

Korendag
De aftrap voor de federatieweek was in Langeraar. Ongeveer tachtig zangers en zangeressen hadden zich aangemeld voor de eerste Zangdag. En er werd volop gezongen! Na de introductie-met-inzingen werden de verschillende stemgroepen verdeeld over kerk, pastorie, sacristie en Koetshuis. Daar kwamen in anderhalf uur tijd vier dirigenten en toetsenisten langs om de eigen stempartij van vier verschillende liederen in te studeren. Nadat we in het zonnetje van een uitstekend verzorgde lunch genoten, volgde het tweede deel van het programma. In de kerk werden de stemmen samengevoegd tot één koor. Er volgde een uur van nog eens herhalen, luisteren hoe het klonk met elkaar en daarna konden we vier uiteenlopende liederen aan ons repertoire toevoegen. Het klonk mooi!  Zeker voor herhaling vatbaar.

Vrijwilligersavond voor kosters en collectanten
De kosters en collectanten werden op de vrijwilligersavond van de federatie in het zonnetje gezet. Met heerlijke taart en hapjes, maar ook met een stoelenwissel met heiligenplaatjes en een spannende kruizenquiz van Rob Aupers. Een geslaagde en gezellige avond.

Bedevaart naar Dokkum

Was u er niet bij? Dan heeft u iets bijzonders gemist. Het was niet alleen een heel gezellige dag, maar ook een mooie bedevaart. Het heiligdom in Dokkum is bijzonder. Ook omdat je zoiets eerder in het buitenland verwacht, denk maar aan Kevelaer of Lourdes. We kregen deskundige uitleg van een enthousiaste gids, die vertelde dat Bonifatius niet het moordwapen vergeefs met de bijbel afsloeg, maar met een ander boek dat gevonden zou zijn. Waarschijnlijk is hij ook niet vermoord vanwege het drastisch omhakken van een Heilige Eik, maar werden hij en zijn metgezellen overvallen door rovers en zijn die medebroeders ook vermoord. Hoe het ook zij, het feit blijft dat hij in 754 vermoord werd in Dokkum. Dat Dokkum dus wel op de kaart heeft gezet. Bovendien was hij bekender, en leefde daar langer, in Fulda. In Duitsland wordt hij ook wel de apostel der Duitsers genoemd. Na een lunch met lekkere zelfgemaakte soep en de rondleiding liepen we naar de Bonifatiuskerk waar de relikwie van de heilige wordt bewaard. Bouke Bosma ging voor in een korte maar mooie viering. Daarna gingen we weer naar de bus waarmee Wim Balvert ons weer uiterst bekwaam naar huis bracht. Ik heb, terecht, alleen maar positieve reacties gehoord uit een overvolle bus. U heeft echt wat gemist!

Dierenzegening
Op een stralende zaterdagmiddag ontvingen honden, katten en een schaap de Dierenzegening van Diaken van Aarle. Daarna was er op het plein voor de kerk van Langeraar van alles te beleven. Er waren onder anderen een imker en een hondentrimster. Voor de kinderen was er een springkussen en er werden  ook poffertjes gebakken.

Symposium ‘Wees getuige’
De bezoekers van het symposium in de Petruskerk waren onder de indruk van de (jonge) sprekers van deze avond. “Mooie avond”, “heel inspirerend”, “wat mooi dat deze jonge mensen hierover vertellen” waren een aantal opmerkingen van de aanwezigen.

Prachtige Mariapassie
Vele bezoekers luisterden en keken naar het (soms onbekende) verhaal over Maria. Prachtig gezongen liederen zorgden voor ontroering.

Foto’s van de Federatieweek 2018 vindt u in Google Foto’s: klik HIER.