Net als voorgaande jaren willen wij ook dit jaar weer meedoen aan de actie Schoenendoos. Dit is een actie die in diverse landen georganiseerd wordt, waaronder ook in Nederland. Tijdens deze actie worden versierde en gevulde schoenendozen verzameld en verzonden naar kinderen, overal in de wereld, die leven in oorlogsgebieden, armoede en hongersnood. Het is een unieke gelegenheid om iets te kunnen betekenen voor kinderen die zo arm zijn dat ze waarschijnlijk voor het eerst van hun leven een cadeau krijgen!

Veel kinderen die op de ‘Kinderbrug’ naar school gaan doen al jaren mee met de actie, maar volwassenen mogen uiteraard ook een schoenendoos vullen. De inhoud van de schoenendoos mag bestaan uit zowel (goede) gebruikte als nieuwe spulletjes. Denkt u hierbij aan nuttige zaken zoals schoolspullen en hygiëne producten, maar ook klein speelgoed of een knuffel. Als u het leuk vindt om aan deze actie mee te doen dan kunt u een deelname folder meenemen. In de folder staan duidelijk aanwijzingen en tips. De folders liggen achter in de kerken van Oud Ade en Rijpwetering. Voor elke gevulde schoenendoos wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro. Dit bedrag is bestemd voor de organisatie- en transport kosten.

Op zondag 4 november  is er om 9:15 uur in de kerk van Rijpwetering een gezinsviering. U kunt de schoenendoos dan inleveren, maar u kunt dit ook al eerder doen bij een van de kerken of op de pastorie.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep Gezinsvieringen,

Toos van der Poel en Monique van der Geest