Dit jaar werd het op 18 augustus gevierd en kreeg de viering een bijzonder tintje, omdat er filmopnames gemaakt werden van koster Gerard van den Ham. 

De filmploeg kwam om vier uur ’s middags, toen alle vrijwilligers alles al tot in de puntjes hadden geregeld. Stoelen en banken stonden klaar, de broodmaaltijd werd klaargemaakt, zodat de harde werkers, die alles voorbereidden, om vijf uur aan konden schuiven, zodat ook zij op tijd bij de viering konden zijn.

Hulpbisschop Hendriks van het bisdom Haarlem was bij deze viering de celebrant. Om een uur of zes kwamen de eerste bezoekers al aanlopen om zo voorzien te zijn van de beste plekjes. Vanaf dat moment bleven de bezoekers toestromen. Om 7 uur was er geen plekje meer te vinden. Koor Revival bracht de aanwezigen alvast in de stemming door het zingen van de bekende Marialiedjes. Wat volgde was een stemmige viering die door de aanwezigen met grote aandacht gevolgd werd. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, het was een heerlijk temperatuurtje, wind was er nauwelijks.

Na afloop van de viering werd met vereende krachten alles weer opgeruimd en konden de aanwezigen genieten van een lekker kopje koffie. Dankzij het mooie weer kon dit gelukkig ook buiten, want de opkomst was enorm. Iedereen was het erover eens: het was een prachtige viering. Alle vrijwilligers waren dik tevreden.

De organisatie liep zoals elk jaar gesmeerd. Iedereen weet wat hij of zij moet doen. Maar toch, er komt zo ongelofelijk veel voorbereiding bij kijken, dat we elk jaar weer een beetje verbaasd en blij zijn dat het weer zo goed verlopen is.

Op de website van de Bisschop staat ook een verslag van de viering, klik hier

Dank aan alle vrijwilligers en voor de bezoekers:    Graag tot volgend jaar.