Lourdesreis 2018 [met tekening van Jaap Zevenhoven]

We zijn weer op bedevaart geweest naar Lourdes. Voor de deelnemers een mooie, gezegende en indrukwekkende gebeurtenis. Zoals gebruikelijk kregen de bedevaartgangers een herinnering mee, bestaande uit een lichtje en een kaart. In de kaart stond een mooie tekening van Jaap Zevenhoven die we daarvoor mochten gebruiken. Ook een gedicht dat we u niet willen onthouden:

 

Geef me je hand en houd me vast

want het is nu zo donker om me heen.

Ik voel me soms zo mateloos alleen

het leven draag ik als een last.

 

Wees stil, want woorden gaan verloren

in een orkaan die mij nu overspoelt.

Ik weet dat je het goed bedoelt

maar soms kan ik die woorden niet meer horen

 

Geef me je schouder om op uit te huilen

en luister naar mijn eindeloos verhaal.

Vertaal mijn tranen in onuitgesproken taal

geef me je armen om in weg te schuilen.

 

Wanneer je mij met warmte blijft omringen

dan zal de wereld niet zo koud meer zijn

en zal ik  ondanks alle pijn  toch op een dag weer

vogels horen zingen.