Zo heet het televisieprogramma waarvoor onze koster Gerard van den Ham gestrikt is. In dit programma gaat Roderick Vonhögen op zoek naar ‘hoopvolle verhalen, optimistische mensen en tradities die verbinden’, zo staat te lezen op de website van KRO/NCRV.

Via ons bisdom, waarin Gerard zo onderhand een BN’er begint te worden, werd Roderick attent gemaakt op zijn activiteiten rondom de Lourdesreizen en alles wat met andere bedevaarten en vooral met Maria te maken heeft. De KRO legde het contact met Gerard en zo kan het gebeuren dat u in ons dorp een cameraploeg hebt bezig gezien. Gerard, gefilmd op allerlei verschillende momenten.

Met één middagje opnames maken was men er nog niet. Er zijn meerdere sessies geweest, thuis bij Gerard, in en rond de kerk en natuurlijk bij de Lourdesgrot.  Gesprekken over zijn werk voor onze kerk, maar natuurlijk vooral over zijn grote verering van Maria, die bij hem zo’n bijzondere plaats inneemt in zijn hart.  Vol vuur kan hij vertellen over de Lourdesreizen, over wat daar met mensen gebeurt en wat deze plek voor hem zo bijzonder maakt. Met Gerard zijn wij heel benieuwd naar wat wij te zien zullen krijgen.

Het programma wordt uitgezonden op dinsdag 16 oktober om 16.50 uur op NPO 2.