Dinsdagmorgen 12 juni waren alle leden van Andante om half negen bij de kerk aanwezig. Er stond een dagje uit gepland, vanwege het 50 jarig bestaan, waarheen was nog een grote verrassing. Allemaal bij Willen Balvert (zelf ook koorlid) in de bus.

Richting Enkhuizen, naar de haven. Daar lag een prachtige party-boot voor ons klaar.

Een heerlijk kop koffie of thee met overheerlijk gebak, dat ging er natuurlijk best wel in. De vaartocht ging het IJsselmeer op in de richting van Medenblik, rustig water en een prachtig uitzicht. Tot onze verbazing voer er halverwege de tocht een grote prachtige zeilboot aan ons voorbij met daarop in grote letter ANDANTE. Dit kan toch geen toeval zijn, maar ook niet besteld. Laten wij het maar op houden dat hogere machten en krachten dit zo gestuurd hebben.

In Medenblik kregen wij een klein uurtje de tijd om even in het stadje rond te neuzen of zoals een aantal heren dit deden. Een heerlijke borrel of een glas bier nuttigen.

Op een afgesproken tijd waren wij allemaal weer op het station aanwezig om in een prachtige oud tram/ trein wagon te stappen. In deze trein hebben wij genoten van een overheerlijke West-Friese broodmaaltijd met vele lekkere dingen.

Aan het einde van de rit kwamen een aantal dames en heren ons iets laten zien en veel uitleggen over West-Friese (kleder) dacht. Hilariteit ten top. Veel opgestoken waarvoor alle jurken, onderjurken en alle sierraden dienden. Zeer de moeite waard.

Na een prachtige route met deze trein kwamen wij in Hoorn aan.

Hier kon het tram museum bezocht worden. Heel veel uitleg over het ontstaan van dit vervoermiddel. Zelfs op een maquette was nog iets te zien over de spoorlijn die ooit door en langs Nieuwkoop heeft gelopen.

Ondertussen was Willen de bus ophalen in Enkhuizen.

Rond half vijf werd de terugreis ingezet naar Nieuwkoop. Het was even over zessen toen onze chauffeur het gezelschap afzette bij Zoet Water op het Zuideinde. Hier is eerst nog een groepsfoto van het koor gemaakt, wat beloond is met wat snoepgoed voor de jonge fotograaf.

Na een heerlijke eerst borrel, glas wijn of een frisdrank, konden wij een keuze maken voor een overheerlijk diner. Nadat de borden op tafel kwamen werd het direct wat stiller, maar zo tussen de gangen door kwamen er steeds meer mooie verhalen. Zo rond half negen stapten wij weer in de bus voor het laatste stukje naar onze eigen kerk.

Al met al een prachtige dag, heel mooi weer en een super gezellig gezelschap.

Later in dit jaar zullen wij op het 50 jarig jubileum in een viering nog terug komen, maar daar hoort u ongetwijfeld via het federatie kerkblad en de mededelingen nog wel over.

Van de dag is een klein fotoboekje gemaakt als herinnering.

Namens alle koorleden een woord van dank aan de BCP die ons dit boekje heeft aangeboden. SUPER.

Martien dan Dam.