Hé, een nieuw koor?

In het vieringenrooster voor de komende periode komt u de namen Dameskoor OA en Gemengd koor RW niet meer tegen. Per 1 juli gaan deze koren samen verder als één koor. Dat is best een grote stap in de geschiedenis van de koorzang van de parochiekern Rijpwetering/Oud Ade. Het gaat hier om twee koren die in de komende jaren hun 50 jarig jubileum zouden gaan vieren! Veel koorleden die al jaren week in week uit met elkaar repeteren en zingen tijdens de weekendvieringen en bij rouw en trouw.

Tot nu toe zongen beide koren een groot deel van de weekendvieringen in hun eigen kerk. Omdat per 1 juli in de parochiekern Rijpwetering/Oud Ade nog maar één weekendviering zal zijn lijkt dit het juiste moment om als één koor verder te gaan.

 

Hé, een nieuw dameskoor?

De samenvoeging van de koren zal gevolgen hebben voor de koorleden. Een aantal trouwe koorzangers en –zangeressen zal een punt achter hun koorcarrière gaan zetten. Helaas, maar begrijpelijk. Reden, onder andere:  leeftijd,  afstand, ‘die lastige trap naar de koorzolder’ ….   In Rijpwetering gaat het hier om vrijwel alle heren van het koor. Met als gevolg dat het nieuwe koor uit alleen dames bestaat: Dameskoor Oud Ade/Rijpwetering. Dat is de naam die voorlopig in het rooster zal staan. Maar suggesties voor een nieuwe naam zijn van harte welkom!

Dank aan alle koorleden die met trouw en toewijding al zoveel jaren in hun koor hebben gezongen. Petje af voor de dames die de stap naar het nieuwe koor maken. Vanaf 1 juli worden de krachten gebundeld en hopen we met dit nieuwe koor nog vele vieringen te mogen opluisteren.